Boya Çatlağı Nasıl Kapatılır?

Boya Çatlağı Nasıl Kapatılır?

Boya çatlağı nasıl kapatılır? Araçlarda boya çatlağının bulunması; can sıkıcı bir durumdur. Bu sorunun üstesinden gelmek, aynı zamanda aracınızın görselliğine olumlu katkı sunacaktır. Bununla birlikte araçtaki boya çatlağının giderilmesi, aracınızın değerini de arttıracaktır. Ancak burada alanında uzman olanlardan destek almak kesinlikle önerilmektedir. Böylece aracınızda var olan çatlağın kalıcı olarak giderilmesi de mümkün hale gelecektir.

Gündelik hayatımızın vazgeçilmez parçaları haline gelmiş araçlarda çoğu zaman istemediğimiz sorunlar çıkabilmektedir. Bu sorunların başında da araçlarda oluşan çizikler veya boya çatlakları gelmektedir. Halk arasında boya çatlağı sorununa macun çatlağı da denilmektedir. Peki bu boya çatlağı sorunu nasıl giderilir? Genellikle araçların tavan kısmında oluşan boya çatlakları, araç parçalarının sıcaktan genleşmesi sonucunda oluşur.

Elbette işçiliğin doğru bir şekilde yapılmaması da bu çatlakların oluşmasına neden olacaktır. Kapatma işlemi birçok adımdan geçmektedir. İlk olarak çatlak oluşan boyayı çıkarmalı temizlemeli ve ardından yeni boyayı düzgün bir şekilde uygulamalısınız. Kendiniz yapmanız halinde birçok sorun ortaya çıkabilir veya görüntü düzgün olmayabilir bu yüzden işinin ehli kişilere başvurmanız da yarar olacaktır. Boya çatlağının kapatılmasına yönelik olarak çok sayıda farklı yöntemin devreye girdiği bilinmektedir. İşte boya çatlağı kapatma yöntemlerine dair merak edilenler!

Boya Çatlağı Kapatma Yöntemleri Nelerdir?

Araçların özellikle de tavanlarında oluşan boya çatlakları kullanıcılar tarafından sinir bozucu olarak görülmektedir. Araçların tavanlarının genleşmesi veya yapım aşamasında kötü bir ustalık sonucu ortaya çıkan boya çatlaklarını gidermenin adımları vardır. Bunlar şu şekilde ilerlemeyle mümkün olacaktır. İlk olarak bir boya sökücü yardımıyla çatlak olan boyayı sökmelisiniz. Kaportaya zarar vermeden macunu çıkardıktan sonra kalan kısmı zımparayla temizlemelisiniz.

Yüzeyde hiçbir şekilde macun kalmadığından emin olduktan sonra kaporta düzeltme işlemi gerçekleştirilmelidir. Yüzey düzeltilip iyice temizlendikten sonra macun sürülerek zımparalanır. Çatlağın oluştuğu bölge dışındaki kısımlar maskelenir ve çatlak bir güzel boyanır. Boya kuruduktan sonra tekrar zımparalanarak su ile temizlenir. Ardından son bir kat boya sürülür ve kapatma işlemi gerçekleşmiş olur. Elbette ki boya çatlağını kapatırken son derece dikkatli bir çalışmanın içerisinde yer almak gerekmektedir.

blank

Boya çatlağı giderme

Boya Çatlağı Kapatırken Dikkat Edilecekler

Araçlarınızda oluşan boya çatlaklarını kapatmak isteyebilirsiniz. Görüntü olarak hoş durmayan ve göze kötü gelen bu kısmı kapatırken dikkatli olmanız gereken birçok husus vardır. Yukarıda sıraladığımız adımları tek tek yaparken her bir adımda dikkat kesilmelisiniz. Kaportayı çizme durumunda ekstra masraflar ortaya çıkacaktır. Dikkatli olmamanız durumunda çatlağın oluştuğu kısım haricindeki bölgelerde yer alan boyaları da çıkarabilir ve tüm tavanın boyasını değiştirmek zorunda kalabilirsiniz. Kendi başınıza basit aletlerle bu işlemi yapmanız elbet de mümkün olacaktır. Ancak bu işte usta olan kişi veya kişilere başvurmanız oluşabilecek sorunlardan da sizi kurtaracaktır.

Boya Çatlağı Evde Giderilir Mi?

Gündelik yaşantımızın vazgeçilmezi haline gelen araçlarımızda ara ara sorunlar çıkabilmektedir. Bunlardan biri de özellikle tavan kısımlarında oluşan boya çatlaklarıdır. Bu çatlaklar tavan boyası yapılırken iyi ve özenli bir şekilde yapılmaması sonucu oluşabilir. Tavanın genleşmesi sonucu da boyalarda çatlak oluşabileceği gibi bu çatlakları ev ortamında gidermek mümkündür. Ancak bu iş meşakkatli bir iş olacaktır.

Boya çatlağı giderme işini ev ortamında yapmanız durumunda dikkat etmemeniz halinde maddi zarara uğrayabilirsiniz. Kaporta çizilebilir veya çatlak olan kısım dışındaki boyaları da yanlışlıkla sökebilirsiniz. Ev ortamında değiştirmeden önce konuyu iyice öğrenmeniz ve oluşabilecek maddi yükümlülükleri kabul etmeniz gerekecektir. İşinde usta kişileri de tercih etmeniz elbet de mümkündür.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.