Masrafsız Hasar Kayıtlı Araçlar Alınır Mı?

Masrafsız hasar kayıtlı araçlar alınır mı? Bedelsiz hasar kayıtlı araçlar söz konusu olduğu zaman karşımıza tam olarak hasar miktarının belirlenemediği araçlar çıkar. Bu aşamada TRAMER kaydı vasıtasıyla net bir hasar miktarının belirlenmesi de güçtür. Günümüz koşullarında bedelsiz olarak ağır bir şekilde hasar kaydı bulunan araçlar için mutlaka ekspertiz raporu almak her zaman önerilmektedir. Ancak bu sayede masrafsız hasar kayıtlı araçlar almak konusunda önemli kazanımlara sahip olmak mümkün olacaktır. Bütün bu bilgiler ışığında masrafsız hasar kayıtlı araçlar alınır mı? İşte bu sorulara dair merak edilen her şey!
Hasar Kayıtlı Araçlar Satın Alınabilir Mi?
Elbette ki hasarlı araçlar satın alınabilir. Ancak bu tarz araçları satın alırken çok dikkatli olunmalıdır. Çoğu zaman insanlar hasarlı arabalarını çok düşük bir fiyata satarlar. Maliyetli olabileceği için bu tuzağa düşmemeye özen gösterilmesi gerekmektedir. Günümüz koşullarında masrafsız hasar kayıtlı araçları alırken mutlaka kapsamlı bir araştırma sürecini yakından takip ediyor olmanız şarttır.
Hasarlı araçları almanın farklı yolları vardır. Böyle bir araca sahip birini tanıyorsanız, onlardan iyi bir fiyata bu tür araçları satın alabilirsiniz. Ayrıca internete girip bu araçları çok düşük bir maliyetle sunan web sitelerini de arayabilirsiniz. Hasarlı arabaları satın alıp daha yüksek fiyata satmadan önce tamir etme konusunda uzmanlaşmış olanlar firmalar da bu tarz hizmetleri sunmaktadır.
Hasar kayıtlı araç satın alırken; araçtaki hasara, hasara kimin neden olduğuna ve ne kadar onarıldığına dikkat etmek şarttır. Şayet hasarlı bir araç satın almak istiyorsanız ve nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, hasarlı bir arabayı nasıl alacağınıza dair mutlaka kapsamlı bir araştırma sürecini yakından takip etmelisiniz. Tam da bu noktada hasar kayıtlı araç satın alırken dikkatli davranmak gerekmektedir.

Hasar Kayıtlı Araç Alma
Hasarlı Araç Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Herhangi bir araba satın almadan önce, sürüş amaçları için yola uygun ve güvenli olduğundan emin olunmalıdır. Daha sonra aracı trafiğe kaydettirmeye çalışırken herhangi bir sorun yaşamamak için satın almadan önce tüm belgelerin düzgün olduğundan emin olunmalıdır. Şayet sigorta şirketi tam zarar ilan ettiği için arabasını satmak isteyen birini tanıyorsanız, muhtemelen bu arabayı satın alarak kendinize iyi bir anlaşma yapabilirsiniz. Bu tür bir aracı satın almadan önce tüm onarım masrafları ödendikten sonra yeterli sigorta parasının kaldığından emin olmanız gerekir.
Hasarlı araçları satın alırken tüm onarımların doğru şekilde yapıldığından emin olmak durumundasınız. Bu aşamada tamircinizden görüş almanız her zaman önerilmektedir. Çünkü tamirciniz bunların doğru yapılıp yapılmadığını söyleyebilecektir. Çoğu durumda, hasarlı araç satıcıları, daha sonra kayıt sürecinde daha fazla soruna neden olabileceğinden, onarım çalışmaları için arabalarını garajlarına götürmek yerine yalnızca nakit para isteyeceklerdir. Bu aşamada evrakları tam olarak araçların satın alınmasına dikkat etmek gerekmektedir.
Hasarlı araç satın almak, birçok kişi için daha düşük bir fiyata araç sahibi olmalarını sağladığı için popüler bir seçimdir. Ancak böyle bir araç satın almadan önce bilmeniz gereken bazı şeyler de vardır. Hasarlı bir araç, bir kazaya karışmış ve yasal olarak sürülemeyen bir araçtır. Bu araçlar onarılmış, hatta yeniden yapılmış olabilirler. Ancak gerekli muayene testlerini geçemeyeceğinden yine de yolda sürülemez. Bu noktada gerekli evrakları tam olan bir aracı satın alıyor olmaya dikkat ediyor olmanız her zaman önerilmektedir.
Hasarlı Araç Alım Süreci Nasıl Olur?
Masrafsız hasar kayıtlı araçlar alınır mı? Dahası bu şekilde araç alım süreci nasıl olur? Bu aşamada yapmanız gereken ilk şey, herhangi bir arabaya teklif vermeden önce ne tür bir hasar yapıldığını bildiğinizden emin olmaktır. Bir arabanın hasar görmesinin birçok yolu vardır. Bunlar trafik kazası ya da doğal afetler neticesinde olabilir.
Elbette ki hasarlı bir araç satın alabilirsiniz. Satıcının aracı satarken herhangi bir hasar geçmişi açıklamasına gerek yoktur. Yani hasarlı kayıtlı bir aracı, hala iyi durumda olduğu sürece satın alabilirsiniz. Burada araçtaki anlık durumuna dikkat ediyor olmanız önemlidir.
Hasarlı bir araç satın alırken risklerin olduğunu da göz önünde bulundurmalısınız. Bu aşamada en yaygın risk, arabanın hasarlı parçalarını onarma maliyetinin bütçeniz için çok yüksek olabileceğidir. Çünkü böyle durumlarda hasarlı araç satın almak; size aracın kendisi için ödediğinizden daha pahalıya mal olacaktır.
Hasarlı Araç Satın Alırken Risklerden Nasıl Kaçınırız?
Hasarlı araç satın alırken risklerden kaçınmak için, satın almadan önce hasarlı bir aracı tamir etmenin ne kadara mal olduğunu bildiğinizden emin olmak durumundasınız. Ayrıca, sürüş deneyiminizi veya sürüş sırasında güvenliğinizi etkileyebilecek arızalı motor parçaları veya elektrik sorunları gibi gizli bir sorun olmadığından emin olmanız da şarttır. Bunun için aracı satın almadan önce tamircinizin veya arabaları bilen birinin aracı kontrol ettirmek durumundasınız.
Bütün bu bilgiler ışığında masrafsız hasar kayıtlı araç demek; trafik kazasına karıştığı halde kusur karşı tarafta olduğundan TRAMER kaydında hasar miktarının görünmemesidir. Böyle durumlarda araçtaki hasar durumunun ne kadar olduğuna dair net bir veriye ulaşmak güçleşecektir. Bundan dolayıdır ki masrafsız hasar kayıtlı araç satın alırken mutlaka kapsamlı bir araştırma sürecini yakından takip etmek gerekmektedir. Böylece hasar kayıtlı araçların çok daha bütçe dostu bir şekilde satın alınması mümkün olacaktır.