Tramer Nedir? Nasıl Öğrenilir?

Tramer Nedir? Nasıl Öğrenilir?

Tramer nedir? Tramer kelimesinin açılımı, trafik sigortaları bilgi merkezi kurumudur. Bu merkez bütün sigorta bilgilerinin toplandığı bir veri deposudur. Tramer sorgulama yapılmaktadır. Sorgulama yapılarak bir aracın sigorta işlemleri görülebilmektedir. Bunun yanı sıra aracın ağır hasar kaydının olup olmadığı da kontrol edilmektedir. Tramer sorgulama hizmeti sayesinde kısa bir süre içerisinde araca ait hasar bilgilerine erişmek mümkün olmaktadır. İkinci el araç almadan önce mutlaka tramer sorgusunun yapılması gerekmektedir. Böylece araca ait detaylı bilgilere erişmek mümkün olacaktır.

Tramer’in görevi herhangi bir araca ait tüm bilgileri depolamaktır. Bu sayede bilgilerin denetimi ve yönetimi tek bir merkezden gerçekleştirilmektedir. Tramer sorgulama işleminin avantajı ise, araçlarla ilgili tüm bilgilere hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabilmektir. Aracın kaza yapıp yapmadığı, hasar kaydının olup olmadığı, sigortalı olup olmadığı gibi birçok bilgi bulunmaktadır. Ayrıca kazada kusur oranına ve poliçe bitiş tarihi gibi bilgilere de ulaşılmaktadır. Özellikle ikinci el araç alım ve satımı gündeme geldiği zaman tramer kaydı sorgusunun yapılması her zaman önerilmektedir.

Hasar Kaydı ile Tramer Kaydı Aynı Mı?

Hasar kaydı aracın sigorta şirketi tarafından hasarının giderildiğine dair bir belgedir. Sıfır araç alacak insanların hasar kaydı incelemesine gerek yoktur. İkinci el araçlar için mutlaka sorgulanmalıdır. Sorgulama işlemi sigorta bilgi ve gözetim merkezi sorgulama sayfası üzerinden yapılmaktadır. Aracın hasarını ve kusur oranını belirtmektedir. Tramer sorgulama ise trafik sigortası, kasko, karayolları taşımacılığı gibi bilgilere ulaşılmasını sağlamaktadır. Bu sorgulama işlemi de yine sigorta bilgi ve gözetim merkezi üzerinden yapılmaktadır.

Tramer Sorgulama

Tramer Sorgulama Nasıl Yapılır?

Her iki sorgulamada da aracın hemen hemen tüm bilgileri gözlemlenebilir. Tramer sistemi, araca ait tüm bilgileri tek bir merkezde toplamak amacıyla kurulmuştur. Hasar kaydı bilgilerinde de zaten aracın tüm bilgileri mevcuttur. Dolayısıyla hasar kaydı ve tramer kaydı birbirine benzer terimlerdir. Bu noktada tramer kaydının bulunmaması ne anlama geliyor?

Tramer Kaydı Yok Ne Demek?

Tramer kasko ve trafik sigortasından yapılan işleri görüntülemeye yaramaktadır. Bir araca dair tramer sorgulaması yapıldığında, tramer sigortası yok ibaresiyle karşılaşılabilir. Bunun anlamı; araç kaza yapmamış veya araç kaza yapmış ama hasarlar cepten karşılanmış demektir. İnsanlar araç almaya kalkıştıkları zaman tramer sorgulaması yaptırmaktadırlar.

Sıfır araçların tramer kaydı bulunmaz. Çünkü araç zaten sıfırdır, herhangi bir kazaya karışması mümkün değildir. Fakat ucuz olmasından da kaynaklanarak hasarlı araçlar almak isteyenler mutlaka sorgulamalıdır. Sorgulama sonu tramer kaydı yok demek aracın hiçbir şekilde hasar kaydının bulunmadığının en büyük göstergesidir. Özellikle tramer sorgusunun son zamanlarda pratik bir şekilde yapılması mümkündür.

Tramer Nasıl Öğrenilir?

2.el araç satın almayı düşünenler ya da kendi aracının daha önce kaza yapıp yapmadığını kontrol etmek isteyenler tramer sorgulama yapmaktadırlar. Bunun yapılması için sorgulanmak istenen aracın plakasını büyük harflerle ve boşluk bırakmadan 5664’e SMS olarak göndermek yeterli olacaktır. Karşılık olarak size aracın hasar kaydının olup olmadığına dair bir mesaj iletilecektir. Ayrıca E-devlet üzerinden de sorgulama yapılmaktadır. Trafik sorgulama sayfasına girdikten sonra plaka numarasını yazarak tramer sorgulamasını gerçekleştirebilirsiniz.

Eğer araçla ilgili daha detaylı bilgilere ulaşılmak istenirse, ayrıntılı tramer sorgulama yapılmalıdır. Bunun için DETAY yazıp boşluk bıraktıktan sonra aracın plakası yazılmalıdır. Bu mesaj 5664’e gönderilmelidir. Bunun ardından araçla ilgili, kaza tespit tutanağı, kaza tarihi, ihbar tarihi gibi tüm bilgiler size iletilecektir. Bütün bu bilgiler ışığında tramer nedir? Araca ait kaza ve hasar bilgilerinin yer aldığı sorgulamadır. Bu sorgulama sayesinde araca ait geçmiş bilgilere pratik bir şekilde ulaşmak mümkün olmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.