Akü Lambası Neden Yanar?

Eğer akü lambası yanmışsa, aracınızın elektronik aksamında bir sorun var demektir. Bundan dolayı akünün seri bir şekilde tamiri gerekmektedir. Ancak bazı durumlarda akü lambasının yanması, telaşa düşürecek bir nedene de bağlı olmayabilir. Bu kapsamda akü bitince arıza lambası yanar mı? Ya da akü arızası nasıl anlaşılır? Tarzındaki soruların yanıtlarını biliyor olmak gerekmektedir. İşte bu sorulara dair merak edilen bütün ayrıntılar!
Araçlardaki bazı işaretler belli bir duruma ve soruna işaret ettiği için önemsenmesi gereken noktalar arasında yer alıyor. Kontak çevrildikten sonra akü lambasının yanmaya devam etmesi de iki olası anlama gelebilmektedir. Bunlardan biri akünün bozulmuş ya da tükenmiş olmasıdır. Kontak takıldıktan sonra dönmüyorsa akünün bitmiş olması daha muhtemeldir. Bunun için ilk olarak akü ile motor arasındaki bağlantıyı sağlayan kabloları kontrol etmek lazımdır.
Gerekli kontroller sağlandıktan sonra akünün bitme gibi bir durumu yoksa şarj dinamosu arızası akla gelmektedir. Akü lambasının yanmasının bir nedeni de V kayışı olabilir. Kayış gücünü aküden alarak motorun çalışmasına yardım eder. Onun gevşemesi yahut kopması gibi bir durum varsa lamba yanabilir.
Akü Bitince Arıza Lambası Yanar Mı?
Araçlardaki işaretler önlem alma ve sorunu çözme noktasında sürücülere yardım eder. Akü lambası yanması da pek çok kişi için endişe verici olabilmektedir. Bununla karşılaşmamak için aküyü kullanım süresinden daha çok kullanılmaması tavsiye edilir. Genel olarak kullanım süreleri iki yıl ile sınırlı oluyor. Hareket halindeyken akü ya da arıza lambası yanarsa ilk yapılması gereken emniyet şeridine geçerek durmaktır.

Akü Arızaları
Göstergelerin en önemli özelliği sizin ve trafiğin tehlikeye düşmesinin önüne geçmektedir. Belli bir sorunu gösterebildiği gibi bazı durumların da habercisidir. Arıza lambaları akü bittiğinde de yanabilmektedir. Bunun nedeni bitmiş ya da bitmeye yakın akü ile seyahat etmenin ciddi sorunlar doğurabilmesidir. Arıza lambası bu noktada sürücüyü uyarır.
Gaza Basınca Akü Lambası Neden Yanar?
Arabanın rölanti halindeyken normal bir akü 13 ile 15 arasında gerilim üretmektedir. Eğer akü bu değerlerin altında bir seviyedeyse gaza basınca artar ve akü lambası yanar. Akü kömürleri ya da şarj dinamosunda bir sorun olduğunu gösterebilir. Diyot tablasında olası bir arıza ya da şarj dinamosu kayışlarının dengesiz dönüyor olması buna neden olabilmektedir.
Normal bir durum değildir. Bu nedenle vakit kaybetmeden bir ustanın bakması gerekir. Çözüm yöntemlerinin kesinlikle bilen insanlar tarafından yapılması lazımdır. Akü lambasının yanması her zaman yeni akünün alınması gerektiğine yorulmaz. Bu nedenle sorunun saptanması ve çözülmesi noktasında uzman desteği almak önemlidir. Korozyonun kontrol edilmesi ve pil terminallerinin temizlenmesi işlemlerini yapmak çözümde etkili olabilir.
Akü Arızası Nasıl Anlaşılır?
Taşıtlardaki enerjiyi depolayan ve elektrik enerjisi olarak kullanan donanım aküdür. Marş motorunu çalıştırması ve arabanın akım dengelenmesi sağlaması önemli görevleri arasında yer alıyor. Marşa basıldığı zaman araba geç çalışıyorsa, çalıştığı zaman gösterge ışıkları yanmıyorsa ve korna çalışmıyorsa akü arızalarında şüphe duyulabilir. Ayrıca araç içi ışıkların yanıp sönmesi ve arabanın daha çok stop etmeye başlaması da belirtilerdendir.
Kullanım ömrünü tamamlayan aküler için başka bir araçtan takviye yapılması ve arızanın çözülememesi durumunda yeni bir tanesinin alınması gerekmektedir. Aküler araç çalıştığında kendini şarj edebilir. Uzun müddet kullanılmaması halinde bitebilir. Belli bir ömürleri olduğu için o süre geçtiğinde de arıza çıkarabilmektedir. Akü arızası gündeme geldiği zaman mutlaka seri bir şekilde tamirciye gitmenizi öneriyoruz.