Aracım Çekilirken Hasar Gördü Ne Yapmam Gerekli?

Aracım Çekilirken Hasar Gördü Ne Yapmam Gerekli?

Aracım çekilirken hasar gördü ne yapmam gerekli? Bu tarz sorularla son zamanlarda sıklıkla karşılaşmak mümkündür. Çünkü araçların çekilmesi esnasında özenli bir şekilde davranılmadığında beklenmedik hasarlar da ortaya çıkmaktadır. Aracımızı bir yere park ettikten sonra farklı nedenlerden dolayı çekilebilir. Böyle durumlarda telaşlanmamız da gayet doğaldır.

Aracınızı bir yere park ettiniz. Sonrasında geri döndünüz ama aracınız artık park ettiğiniz yerde değil! Böyle zamanlarda aklımıza ilk önce çalınma durumu gelse de genelde durum farklıdır. Çünkü şayet aracınız park ettiğiniz yerde değilse çekiciyle götürülme olasılığı yüksektir. Böyle durumlarda doğrudan trafiği arayarak aracınızın durumuyla ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz.

Aracın çekilmesi sorunu başlı başına can sıkıcı bir durumdur. Hele birde aracınızın çekilmesi esnasında aracınız zarar görmüşse bu daha da canınızı sıkacaktır. Yakın zamandan bu yana haber kanallarında dahi araçların çekilmesi esnasında zarar gördüğüne dair haberlerin sayısında da ciddi oranda bir artış gözlenmektedir. Özellikle çekilme işlemi esnasında araçların jant bölümlerinde hatta kaporta aksamında kalıcı hasarlar da oluşmaktadır.

Türkiye’de araçların yasak alanlara park edilmesi sonrasında çekilmesi gündeme gelmektedir. Yine aracın arızalanarak yolda kalınması durumlarında da çekiciyle aracın taşınması söz konusu olmaktadır. Ayrıca kaza durumunda araç bulunduğu yerden bir çekici yardımıyla taşınmaktadır. Böyle durumlarda şayet bu işlemi yapan kişiler hassas davranmazlarsa araçta beklenmedik hasarlar da ortaya çıkmaktadır.

Özellikle hatalı park sonrasında aracın çekilmesi sırasında araçta hasar meydana gelmesi, son zamanlarda sıklıkla karşılaşılan sorunlar arasında yer almaktadır. Böyle durumlarla karşılaşan araç sahipleri otoparka gittiklerinde muhatap bulamadıklarından şikayet etmektedir. Dahası otopark yetkililerinin de bu tarz şikayetlerde pek de alakalı olmadıklarında söz etmek mümkün olmaktadır.

Aracımız Çekilirken Hasar Gördüyse Ne Yapmalıyız?

Şayet aracınız çekilirken bir şekilde hasar gördüyse kesinlikle bu durumu sinenize çekmemeniz gerekmektedir. Çünkü aracınızı çeken kuruluş mutlaka, özenli davranmak durumundadır. Şayet bir şekilde aracınızda çekilme esnasında bir hasar ortaya çıkmışsa, mutlaka durumu hemen otopark yetkilisiyle görüşmelisiniz. Ancak bu tür durumlarda otoparklardaki görevlilerin bu tür hasarlara dair sorunları kabul etmeme eğiliminde olduklarını unutmamalısınız.

Aracınızı bir yere park ettiniz, sonrasında aracınızın otoparka çekildiğini öğrendiniz. Otoparka giderek, cezanızı ödeyip arabanızı almak istiyorsunuz. Ancak otoparka gittiğinizde beklenmedik bir sürprizle karşılaştınız. Aracınız park ettiğinizde sapasağlamdı. Ancak otoparka geldiğinizde kaporta aksamında çizikler ya da göçükler gördünüz. Ne yapmalısınız? Burada şayet aracınıza ait hasarın çekilme esnasında oluştuğunu kanıtlarsanız, hasar bedelini geri alabileceğinizi unutmamalısınız.

Genelde araçlarda otoparka çekilme esnasında bir hasar ortaya çıktığında kimi kime şikayet edeceğim tarzında yaklaşımlar karşımıza çıkar. Ancak bu tarz yaklaşımlar kesinlikle hatalı yaklaşımlardır. Çünkü aracınıza çekilme esnasında bir hasar verilmişse böyle zamanlarda hasar bedelini talep etmeniz sizin yasal hakkınızdır. Elbette ki böyle durumlarda prosedürü biliyor olmak da şarttır. Ancak bu sayede hakkınızı alabilmeniz de mümkün olacaktır.

Araç Çekilirken Hasar Oluşmuşsa Ne Yapmalıyız?

Aracım çekilirken hasar gördü ne yapmam gerekli? Mutlaka araçta meydana gelen hasarı belgelendirmeniz şarttır. Çünkü belgelendirme işlemi sayesinde aracınıza ait hasara ait masrafları talep edebilirsiniz. Bunun için aracınız henüz otoparktayken fotoğraf çekebilirsiniz. Hasara ait fotoğrafın son derece detaylı olmasına dikkat etmelisiniz. Böylece ayrıntılı bir inceleme yapıldığında araçtaki hasarın neden kaynaklandığının tespiti daha kolay olacaktır. Bu da doğal olarak hasara ait masraflara ait giderleri talep etmenizi kolaylaştıracaktır.

Şayet aracınız çekilirken bir hasar durumu ortaya çıkmışsa, bu işin üzerine gitmemek hatalı bir yaklaşım olacaktır. Çünkü şikayetçi olmamak demek, bu türlü sorunların devam etmesi anlamına gelecektir. Oysa aracın çekilmesi sırasında bu işi yapan kişiler, bu alanda uzman olmak durumundadır. Hemen her marka aracın model ve markası göre özelliklerini biliyor olmaları şarttır. Böylece araç çekilirken aracın özelliklerine göre davranmak da mümkün olur. Böylece araçta herhangi bir şekilde hasar durumu da ortaya çıkmaz.

Unutmamak gerekir ki hatalı park sonrasında aracınızın çekilmesi esnasında özenli davranmak yasal bir zorunluluktur. Şayet araç çekilirken herhangi bir şekilde özenli davranılmamışsa araçta hasar görülmesi gayet olağandır. Bu gibi durumlarda beklenmedik maliyetler de karşımıza çıkar. Maddi kayıpların giderilmesi için yasal hakkımızı aramak ise en mantıklı olanıdır. Şayet aracınıza çekilme işlemi neticesinde bir hasar verilmişse gayet doğal olarak hasarınızın karşılanmasını talep edebilirsiniz.

blank

Arabam oto çekici tarafından hasar gördü.

Araç Çekilirken Hasar Oluşmuşsa Prosedür Nasıl İlerler?

Ülkemizde hatalı park sonrasında araçların çekilmesi söz konusu olduğunda çekici vakıfları devreye girer. Kimi zaman çekici vakıflarındaki görevliler özenli davranmadıkları için araçlarda beklenmedik hasar durumları da ortaya çıkabilir. Elbette ki çekiciden ya da çekilme işleminden kaynaklı bir hasar mevcutsa bu hasarı çekici vakıf ödemek durumundadır. Hasar bedelini geri alabilmenin de kendine has prosedürleri bulunmaktadır. Şayet bu prosedürlere uygun bir şekilde davranacak olursanız; hasar bedelini de rahatlıkla alabilirsiniz.

Bilinçli araç sahipleri çekilme işlemi sonrasında oluşan hasarlardan kaynaklı hasar giderlerini çekici vakıflardan talep etmektedir. Hakkını savunan ve işinin peşini bırakmayan araç sahipleri kesinlikle hasar giderlerini alabilmektedir. Burada dikkat edilmesi gerekli olan en temel husus, yasal prosedüre uygun davranmaktadır. Elbette ki bir şekilde hasar bedelinin karşılanmasını talep ediyorsanız ilk önce bu hasarın tespitini yapmanız gerekmektedir. Sonrasında söz konusu hasarın çekici firma tarafından kaynaklandığını da ispat etmelisiniz.

Şayet aracınız çekildiği sırada bir hasara maruz kalmışsa durumu hemen otopark yetkililerine bildirmelisiniz. Unutmamak gerekir ki son zamanlarda bu tarz hasar bedelini çekici vakıflarından talep ederek, alabilen araç sahiplerinin sayısı oldukça fazladır. Şayet siz de prosedürlere uygun bir şekilde talepte bulunacak olursanız; hasardan kaynaklı maddi kayıplarınızın telafisini talep edebilirsiniz. Böylece aracınızdaki hasarın giderilmesi noktasında tüm haklarınızı da elde edebilirsiniz.

Esasında araçlar çekilirken hasar durumunun ortaya çıkması tamamen görevlilerin dikkatli davranmamasından kaynaklanmaktadır. Şayet aracınızda bir hasar durumu ortaya çıktığında şikayetçi olmazsa, çekici vakıflarında çalışan görevliler özenli davranmamaya devam edecektir. Bu da sizi ve diğer araç sahiplerini kısır bir döngünün içine itecektir. Peki, Aracım çekilirken hasar gördü ne yapmam gerekli? Araçların nasıl çekileceği konusu ilgili yönetmeliklerde bellidir. İlgili yönetmeliğe uygun davranılmaması neticesinde bir hasar durumu ortaya çıkmışsa, çekici vakfı bu hasarı ödemek durumundadır. Bu noktada araca ait hasarı fotoğraflarla tespit edebilirsiniz. Yine varsa bir tanık bulmak işinizi kolaylaştıracaktır. Bunun için aracınızın çekildiği yere ait kamera görüntülerini talep edebilirsiniz. Böylece aracınızdaki hasarın karşılanmasını mümkün kılarsınız.

Araç Kaskosunda Önemli Maddeler Nelerdir?

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.