Araba Neden Tekler? Tekleme Nedenleri

Araba Neden Tekler? Tekleme Nedenleri

Araç kullanımı özellikle son yüzyılda büyük bir artış göstermiştir. Sanayi Devriminin gerçekleşmesi sonrasında araç kullanımı yaygınlaşmış ve insanların gündelik hayatında vazgeçilmez bir konuma ulaşmıştır. Araç kullanımının bu denli yaygın olması da artan bazı sorunları beraberinde getirmektedir. Öncelikle mekanik sisteme sahip olan araçlar düzenli olarak bakıma sokulmalı ve ihtiyaçları giderilmelidir. Düzenli olarak bakımı yapılmayan araçlar zamana bağlı olarak arızalar açmaktadır.

Araç kullanıcıların dönemsel ya da belli aşamalar sonrasında karşılaştıkları, oldukça tanıdık bazı süreçler söz konusudur. Bu süreçleri birçok şoför de hayatın bir ya da daha fazla sayıda yaşamıştır. Araba neden tekler sorunu, araç sahiplerinin sıklıkla karşılaştıkları sorunlar arasında yer alır.

Olağan akışı içinde aracın temel fonksiyonlarını yerine getirmesi için ihtiyaçları vardır. Öncelikle araç sahiplerinin, dönemsel ve sürekli ortaya çıkan ihtiyaçlara karşı çözüm üretmeleri gerekmektedir. Buna göre, aracın yağı ve suyunun değiştirilmesi, eklenmesi, yakıtın konulması temel seviye bakımı temsil eder. Bununla birlikte motor aksamında meydana gelen değişim ve yıpranma durumlarında araç sahipleri tarafından alınması gereken önlemler söz konusudur.

10 bin km sonrasında ve belli ardışık sürelerde halk arasında ağır bakımlar denilen, düzenli kontrol ve değişimler sağlanmalıdır. Bu sayede Araba neden tekler gibi bir sorunla karşı karşıya kalınma riski önemli ölçüde azalır. Sonuç olarak araç sahiplerinin ihmali ve ötelemesi sonucunda, mekanik bir yapıya sahip olan araçlarda türlü sorunlar ortaya çıkabilir.

blank

Teklemeye neden olan arızalar nelerdir?

Araba Teklemesi Nedir ve Nasıl Anlaşılır?

Araç teklemesi, son derece tanıdık ve alışıldık problemler arasında yer alır. Sorunun çözümüne geçmeden evvel araç sahiplerinin öncelikle araba teklemesi nedir ve nasıl anlaşılır gibi konularda bilgi sahibi olması gereklidir. Yolda seyir halinde iken ara veya sıklıkla aracınız stop eder gibi bir anda gaz kesip sonra yoluna devam etmesi sorunu, aracın teklemesi şeklinde tanımlanır.

Arabada görülen “araba neden tekler” sorununun temel sebebi ve ortaya çıkış nedeni aracın sahip olduğu elektronik aksamda yaşanan arızalardır. Ateşleme sisteminde yaşanan problemler nedeniyle aracın tekleme yapması oldukça muhtemeldir. ( ateşleme sistemi içinde buji, buji kablosu, dispratör ve bobin isimli araçlar bulunur.) Aracın tekleme sorunu elektronik ateşlemede yaşanan arızadan da kaynaklanabilir. Tekleme sorunun tam tespiti için aracı cihaza bağlayarak arızalı parçanın tespiti yapılması oldukça önemlidir.

Aracın Teklemesi Sadece Ateşlemeden mi Kaynaklanır?

Aracın, normal seyir halinde iken gaz kesmesi olarak tabir edilen sorun ile karşılaşmasında, ateşleme sistemi tek başına tek etken değildir. Ateşleme sistemi arızalarının yanı sıra triger kayışında meydana gelen sıyırma da, araba neden tekler sorusu için bir cevaba işaret edebilir. Bu nedenle özellikle sürekli tekleme sorunu ile karşılaşılan araçlarda, ateşleme sisteminin yanı sıra, triger sisteminin de kontrolü zaruridir.

Avans ayarına da bakılması gereklidir. Nitekim ateşleme işlemi düzenli bir şekilde avans sisteminde gerçekleşir. Tıpkı ocağın altının yakılması için bir fitil ya da kıvılcıma ihtiyaç duyulduğu gibi, aracın çalışması ve çalışmanın düzenli devam ettirilmesi için, ateşleme unsurları etkin olmalıdır.

Tekleme yapan araçlar hakkında bilgi.

Otomobilde teklemeye sebep olan malzemeler nelerdir?

Araç Teklemesine Neden Olan Diğer Sebepler Nelerdir?

Araç sahipleri için araba neden tekler sorunu karşısında moral bozukluğu yaşayabilir. Öncelikle sorunun tespit edilmesi ve ona göre müdahalenin yapılması gereklidir. Araçlarda görülen tekleme sorununun temel çıkış noktaları şu şekilde olabilmektedir. Buna göre;

  • Bujilerin artık ömrünü yitirmiş olması, bujiler yağlanmış olması ve buji kablolarında görülen yoğun oksitlenme sorunu,
  • Distribütörlü araçlarda, platin adı verilen aksamın “meme” yapmış olması,
  • Sorunun çözümü için buji kabloları öncelikle kontrol edilmelidir, (altın sarısı renge sahip olmalıdır ve yeşile benzeyen renge sahipse, ömrü dolmuş demektir),
  • Kablonun bağlandığı soket içerisinde ve çevresinde yine oksitlenme görülebilir.

Amortisör Takozu Arızası Nasıl Anlaşılır ?

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.